Úvod Blog Vyznáte se v exotických dřevinách? Pomůžeme vám vybrat tu správnou na terasu

Vyznáte se v exotických dřevinách? Pomůžeme vám vybrat tu správnou na terasu

17. 06. 2019 Rady a tipy

I když je nám nejbližší dubové, bukové, či smrkové dřevo, exotické dřeviny nabízejí mnoho výhod, které byste při výběru nábytku neměli přehlížet. Proto jsme si pro vás připravili přehled vlastností nejčastěji využívaných exotických dřevin pro zahradní nábytek.

Pokud chcete originální nábytek, který jen tak někdo nemá, je exotické dřevo tou správnou volbou. Nezapomínejte na pravidelnou péči za pomoci teakového oleje, aby si nábytek zachoval svou kvalitu a vydržel co nejdéle.

Kouzlo nesmrtelného teaku

O teakovém nábytku jste už nejspíše slyšeli. Dřevo teak získáváme ze stromu teka obrovská, který roste do výšky 30-40 metrů. Dřevina vyniká především vysokým obsahem pryskyřic, díky kterým jej napadají plísně, ani další škůdci. Dřevo teak je velmi tvrdé, pevné a pružné a díky tomu se může pyšnit dlouhou životností 25-30 let. Navíc zdatně odolává vlivům počasí.

Zahradní teaková sestava IVORY BALCONY II. 1+4 (ZDARMA polstry)

Zahradní teaková sestava IVORY BALCONY II. 1+4 (ZDARMA polstry)

Dřevina akácie s výraznou texturou

Akácie je rychle rostoucí dřevinou z východní Asie a jižní Ameriky, která je houževnatá, pevná a odolná proti škůdcům i plísním. Na první pohled si zamilujete olivově hnědou, až šedohnědou barvu s plamennou texturou. Je ideální volbou, pokud chcete originální nábytek, který jen tak někdo nemá.

Zahradní sestava akácie WESTMINSTER 1+2+2

Zahradní sestava akácie WESTMINSTER 1+2+2

Objevte rudou krásu meranti

Další dřevinou s výraznou a netradiční barvou je meranti. Okouzlí vás svou přirozenou červenohnědou barvou a originální strukturou dřeva. Jde o tvrdou dřevinu s dlouhou životností, ze které výrobci tvoří stylový nábytek, který oživí každou zahradu.

Malajské dřevo s dlouhou životností, to je durian

Durian možná znáte jako ovoce typické svým zápachem a pyramidovými trny. Ze dřeva durianu však výrobci tvoří krásný zahradní nábytek, který je odolný a dlouho vydrží. Dřevo pochází z jihovýchodní Asie.

Australský eukalyptus má své místo i v českých zahradách

Medově hnědé eukalyptové dřevo je mimořádně tvrdé a odolné. Ne nadarmo se v Austrálii používalo i ke stavbě domů a mostů. Nábytku z eukalyptu je potřeba věnovat kvalitní péči, protože bez pravidelného napouštění olejem nenávratně ztratí svou barvu a zešedne. 

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Vybíráme nábytek do wellness hotelu

Wellness hotel je místem, kde hosté hledají relaxaci, pohodu a harmonii. Mohou si tam dopřát masáž, saunu, aromaterapii, jógu, meditaci nebo jiné terapie, které dokážou ulevit od stresu, napětí a únavy. Wellness hotel je však také centrálou pro aktivní odpočinek v podobě turistiky, cyklistiky…

Celý článek

Rady a tipy 17. 04. 2024

Grilovací speciál: Vůně léta na terase i balkónu

Grilování už není jen o mase. Je o letní atmosféře, vůni dřeva a praskajícím ohni. Je o společných momentech s rodinou a přáteli. Ať už máte malou terasu, rozlehlou zahradu nebo jen balkón, pomůžeme vám vytipovat nejlepší gril pro vaše potřeby. Grilování pro všechny Pohodlí plynu, klasika na…

Celý článek

Rady a tipy 12. 04. 2024

Jak vybrat pergolu na terasu

Toužíte po soukromém, útulném koutku na terase, kde si vychutnáte šálek kávy za ranního sluníčka, grilování s přáteli i večeři pod hvězdnou oblohou? Pak je pro vás ideální volbou novodobá pergola! S ní už vás nemusí trápit, že slunce pálí, vítr fouká a déšť chce narušit vaši sešlost. Všechny plány…

Celý článek

Rady a tipy 05. 04. 2024

Když pergola, tak s elektrickým ovládáním

Moderní zahradní hliníková pergola rychle pronikla do srdcí svých uživatelů a pořád oslovuje další. Poskytuje totiž efektivní stínění před sluncem, ochranu před deštěm a příjemné prostředí pro relaxaci i zábavu. Nejnovější modely mají navíc pohodlné elektrické ovládání otočné lamelové střechy…

Celý článek

Rady a tipy 28. 03. 2024