Úvod Blog Nejpohodlnější sezení na soupravách z umělého ratanu

Nejpohodlnější sezení na soupravách z umělého ratanu

14. 02. 2019 Rady a tipy

Zaujal vás umělý ratan jako materiál zahradního nábytku? Pojďme se podívat na to, proč je nákup nábytku z umělého ratanu dobrý nápad. Rovnou si ukážeme ratanové zahradní sestavy, které mohou dělat radost i vám, ať už chcete investovat pár tisíc, nebo si rádi připlatíte za opravdový luxus.

Proč si vybrat nábytek právě z umělého ratanu?

O vlastnostech tohoto moderního materiálu již bylo řečeno mnohé. My jsme se rozhodli stručně shrnout jeho přednosti v seznamu 10 důvodů, proč si koupit nábytek z umělého ratanu:

  1. Žádný levný plast – umělý ratan není levným plastem, který známe ze supermarketového zahradního nábytku. Jde o pevný a bytelný materiál, který vás nezradí.
  2. Pružnost a pevnost – nepraská jako plast a nikdy se nerozplete jako přírodní ratan, navíc má vysokou nosnost (většinou kolem 120 kg, i více).
  3. Odolnost – nábytek přežije i ty nejhorší povětrnostní podmínky, jako je mráz, déšť, či letní horka.
  4. Zdravotní nezávadnost – i když jde o syntetický materiál, našemu zdraví neškodí.
  5. Dlouhá životnost – nábytek z umělého ratanu díky svým vlastnostem vydrží dlouhé roky.
  6. Nepotřebuje údržbu – bohatě si vystačíte s vlhkým hadříkem a trochou saponátu.
  7. Nevybledne – i to nejostřejší letní sluníčko nenapáchá žádné škody.
  8. Je lehký – nesporná výhoda pro manipulaci po zahradě i uschování mimo sezónu.
  9. Je ekologický – materiál je kompletně recyklovatelný.
  10. Nestojí váš roční plat – ceny nábytku z umělého ratanu jsou velmi příznivé, a to i v kategorii luxusních sestav.

Tipy na levnou i luxusní ratanovou sestavu

Zahradní ratanová sestava KARA 1+6 (cappuccino)
Zahradní ratanová sestava KARA 1+6 (cappuccino)

Nábytek z kvalitního umělého ratanu s pevnou konstrukcí jen tak nějaký materiál nepřekoná – je vítězem co se týká vlastností i komfortu sezení, který si můžete užít, i když nechcete investovat desetitisíce. Třeba Zahradní ratanová sestava Kara nabízí dostatek místa pro sezení šesti osobám. Je provedena v trendy cappuccino barvě a součástí je stůl s otvorem pro slunečník. Pořídíte ji nyní za akční cenu 7 660 Kč.

Ratanová variabilní sestava SEVILLA

Ratanová variabilní sestava SEVILLA pro 6 osob (šedá)

Na opačné straně naší nabídky, v kategorii luxusních sestav, naleznete krásnou Variabilní ratanovou sestavu Sevilla, která vás okouzlí svým modulárním provedením. Prodáváme ji za 41 997 Kč. Součástí je stolek (který snadno proměníte na taburet), křeslo, 4 rohové díly a jeden středový, s jejichž pomocí si sestavíte posezení svých snů. Můžete si přečíst také samostatný článek o variabilních sestavách Sevilla.

Zpět na blog

Další úlovky z blogu
Prakticky i zábavně ze světa nábytku a zahrady

Vybíráme nábytek do wellness hotelu

Wellness hotel je místem, kde hosté hledají relaxaci, pohodu a harmonii. Mohou si tam dopřát masáž, saunu, aromaterapii, jógu, meditaci nebo jiné terapie, které dokážou ulevit od stresu, napětí a únavy. Wellness hotel je však také centrálou pro aktivní odpočinek v podobě turistiky, cyklistiky…

Celý článek

Rady a tipy 17. 04. 2024

Grilovací speciál: Vůně léta na terase i balkónu

Grilování už není jen o mase. Je o letní atmosféře, vůni dřeva a praskajícím ohni. Je o společných momentech s rodinou a přáteli. Ať už máte malou terasu, rozlehlou zahradu nebo jen balkón, pomůžeme vám vytipovat nejlepší gril pro vaše potřeby. Grilování pro všechny Pohodlí plynu, klasika na…

Celý článek

Rady a tipy 12. 04. 2024

Jak vybrat pergolu na terasu

Toužíte po soukromém, útulném koutku na terase, kde si vychutnáte šálek kávy za ranního sluníčka, grilování s přáteli i večeři pod hvězdnou oblohou? Pak je pro vás ideální volbou novodobá pergola! S ní už vás nemusí trápit, že slunce pálí, vítr fouká a déšť chce narušit vaši sešlost. Všechny plány…

Celý článek

Rady a tipy 05. 04. 2024

Když pergola, tak s elektrickým ovládáním

Moderní zahradní hliníková pergola rychle pronikla do srdcí svých uživatelů a pořád oslovuje další. Poskytuje totiž efektivní stínění před sluncem, ochranu před deštěm a příjemné prostředí pro relaxaci i zábavu. Nejnovější modely mají navíc pohodlné elektrické ovládání otočné lamelové střechy…

Celý článek

Rady a tipy 28. 03. 2024